Ügyfélszolgálat hétfőtől - péntekig 10-16 óráig:  +3620 3864069

Sopronkövesd és a Pro Village – a kutyák és gazdik földi paradicsoma

Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy meghívást kaptunk Sopronkövesdre, ahol két napot töltöttünk. Nagy izgalommal készültünk, hisz egy olyan eseményre mentünk, mely a mi életünkben egy történelmi pillanatnak számított.
„Belépve” a faluba  egyik ámulatból a másikba estem: bárhova néztem, mindenhol csak a fejlődés nyomai látszanak, az Alkotóház, ahova az utunk vezetett, pedig a meglepetés erejével hatott rám. Barátaink már vártak bennünket és a gyors kipakolás után  egy sétát tettünk a parkban, ahol Chloéka  felfedezte az új illatokat, csak szimatolt és szimatolt, boldogan sétált mellettünk.

  Tudtuk, hogy az utazásban elfáradt, ezért amíg ő aludt, több nevezetességet is gyorsan megtekintettünk. Bár ha több időnk lett volna, az biztos, hogy jön velünk ő is egy  falunézésre,  egy kiadós sétára a Kotecsi kapuhoz, a szőlőhelyi Kápolnához.  🙂 
Az előadásra készülve bepillantást nyertünk a falu életében, az ezernyi program lehetőségbe, ami itt vagy épp a környéken zajlik. Nincs olyan hét, hogy valamilyen esemény ne kerülne megrendezésre, a Rendezvénynaptár megtekintése után pedig már valósággal irigykedtem. A kéthavonta megjelenő faluújság pedig újabb csodákat mutatott nekem….
  Este elmentem sétálni Chloékával. Az esti miséről kijövő hívők nem mentek el úgy mellettem, hogy ne köszöntek volna rám és kicsit sem éreztem magam idegennek. Igazából messze nem jutottam, mert az utcán beszélgető nénik megállítottak és vagy fél órát beszélgettem velük.  Fontos információkat, csupa pozitív történeteket hallottam az itteni életről 😉

  Nem tartott sokáig, míg kiderült az is, hogy 15 éve kutyaruhák tervezésével és készítésével foglalkozom, ennek apropóján Fülöp Zoltán polgármester úr személyesen hívott meg bennünket a Pro Village-be.
Ragyogó napsütésben egy meseszép környezetbe léptünk, egy igazi élményparkba, ahol minden a kutyákról és gazdikról szól. Itt nem kell attól tartanod, hogy valaki rossz szemmel néz rád, mert a kutyád melletted van, nem kell attól tartanod, hogy valamely részre nem mehetsz be, mert négylábúval vagy…. Ugye milyen ismerősek ezek a szituációk?
A Pro Village azért jött létre, hogy az utcán és menhelyen élő kutyáknak egy második esélyt adjon .  A kutyusok a Franciska Major területén élnek, itt kapják meg a lehető legjobb ellátást.  Rehabilitáció, tréningek, orvosi ellátás és mérhetetlen szeretett veszi körül ezeket a kutyákat, aki aztán majd szerető gazdikra, új otthonra lelnek.
 Ha lehetőségetek engedi, az éttermet ne hagyjátok ki, kóstoljátok meg a gasztronómiai különlegességeket, a friss, házi készítésű életeket. Élvezzétek az ízeket! A céklakrémleves mennyei, a főfogás pedig olyan laktató volt, hogy idő kellett ahhoz, hogy a desszertet is el tudjuk fogyasztani. Mindeközben Chloéka  külön tálban vizet kapott és rengeteg simogatást, törődést a dolgozóktól. Nehéz is volt elindulnunk, hisz kicsi mancs annyi figyelmet kapott, hogy csak hosszas unszolásra sikerült a következő program helyszínére érnünk. De mi sejtettük, hogy további csodás élmények várnak 🙂
Igaz, hogy úgy terveztük, hogy 14 órakor már itthon leszünk és a  sziklakertet építjük, de nem, innét nem akartunk eljönni!  Ez az a hely, ami feltölt, ami annyi élményt ad, hogy nem tudsz szabadulni a varázsától….
  Zsuzsannának köszönhetően a moziterembe (külön kiemelném a két bulldogos hangszórót 😀 ) megtekintettük azokat a kisfilmeket, mely többek között a védencek mindennapjait mutatják be. Ugye mondanom sem kell, hogy a hercegnő különösen élvezte a kellemes hőmérsékletű mozitermet, egy-egy vakkantással azért jelezte, hogy róla se feledkezzünk meg, igényt tart a simogatásra. Ezután a körutunk következett, újabb meglepetésekkel.
Azt többször elmondtam már,  hogy Chloé mindig, mindenhova jön velünk, tudatosan úgy neveltük, hogy ő is a családunk része, ha  mi megyünk, ő is jön… Fél éves sem volt, mikor először étterembe mentünk vele, a szállodai szobák foglalásánál az az első kérdésem, hogy kutya jöhet-e? Ha igen, akkor megyünk, ha nem, akkor tovább keresek… Szóval pár helyen már megfordultunk, de a Franciska Major vendégházai minden eddigi szálláshelyet felülmúlnak.  A hat ház a park egy külön részén, a szív alakú tó körül helyezkedik el.
Az igényes kialakítású, modern szobák mindegyikének saját, elkerített terasza van, így a kedvencedet szabadon engedheted a szobádhoz tartózó kertben. Bámulatos ötlet!
Ha kutyával érkezel, ne felejts el erről szólni, hisz kutyaágyat és etetőtálat is bekészítenek a szobába.

Még ma is, így egy hét elteltével az ottani élmények hatása alatt vagyok, tudom, hogy sok dolgot ki is hagytam a beszámolóból, de beszéljenek helyettem inkább a fotók.
Hálásan köszönjük Mariann-nak és Csabának, hogy a két napok velünk töltötték (és a finom reggelit) . Köszönjük Fülöp Zoltán polgármester úrnak és a Pro Village munkatársainak, hogy ebben a csodás élményben lehetett részünk! 

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

X