Gyakori kérdések

Mennyi idő alatt készül el a megrendelésem?
A megrendelések elkészítési ideje  az utalás beérkezését követő munkanaptól számított 10 munkanap.
Minden év január hónapjában a rendelések elkészítési határideje ~15 munkanap is lehet, a decemberben leadott rendelések függvényében.
Hétvégi – és ünnepnapok, valamint a szombat nem számítanak bele az elkészítési határidőbe. Abban az esetben, ha úgy küldted el a rendelésedet, hogy a részletes leírás, útmutató ellenére sem adtad meg a lemért adatokat (ruházati termékeknél), akkor a rendelésed vagy törlésre kerül vagy az elkészítési határidő az egyeztetések időtartamával növekszik! Ugye te sem akarod, hogy a fázós bulldogod a téli hideg időben azért nem kapja meg a méretre készített ruháját, mert te figyelmetlen voltál?

Hogyan kell a bulldogomat lemérni?
A kutyát a Méretvétel menüpont szerint kell lemérni.
Javasolom, hogy egy centit használj (ne vonalzóval mérj!) és figyelj arra, hogy a mérés során ne csavarodjon meg a centi. A lemért adatokat mindig cm-ben kérem megadni. Fontos, hogy bőséget ne hagyj rá a mérésnél, mert a termékek kényelmi bőséggel készülnek.
Így ha te  hagysz rá bőséget és a kényelmi bőség is rákerül, akkor biztosan nagy lesz a kutyaruha.

Miért kell megadnom a lemért adatokat?
Minden terméket egyedileg, méretre készítek, hogy biztosan megfelelő legyen bulldogod részére.  Ha nem adod meg a lemért adatokat, akkor én nem tudom elkészíteni a szabásmintát, kiszabni és megvarrni a megrendelt termékeket.

Hogyan válasszak bulldog ruhát?
Minden termékleírásban megtalálható a bulldogod háta hosszának megfelelő termék ár. A lemért háta hossz alapján kell kiválasztani, a kosárba helyezni a megfelelő méretet.  Ha kisebb méret kerül megrendelésre, mint a lemért adat, a rendelést nem készítem el, hisz nem lesz jó a termék. Ha a feltüntetett háta hossznál nagyobb a kutyád háta hossza, vedd fel velem a kapcsolatot!

Mikor, hogyan, hol kell megadnom a lemért adatokat?
Bulldog ruhák rendelése esetén a rendelés utolsó fázisában,  az erre kialakított mezőbe  kell a lemért adatokat is megadnod. Külön fel is hívom erre a figyelmedet, részletesen leírom, hogy hogyan, miért kell megadni.

Mi van akkor, ha elfelejtem megadni a lemért adatokat?
Küldhetsz egy emailt, a timea@bulldogruha.hu címre, amelyben megadod a megrendelés számodat és utólag a lemért adatokat. Rendelésed mellé ezeket rögzíteni fogom.
Ha a kérésemre sem adod meg a lemért adatokat, a rendelésedet törlöm.

Hámot használunk, amely fölé szeretném a kutyapulóvert vagy a kabátot. Megoldható ez?
Igen, megoldható. Alap esetben nincs a termékeken nyílás, hisz a hámok méretei, fazonjai különbözőek. Ezért, ha a hámot a kutyaruha alatt szeretnéd a kutyára adni és használni, a rendelés során meg kell adnod, hogy a hám D gyűrűje, karikája a nyaktőtől hány cm-re,  keresztbe vagy hosszába helyezkedik-e el, illetve hogy mekkora a mérete. Ezeket az információkat oda kell beírni, ahova a lemért adatokat is. Nem készíthető kivezető nyílás olyan terméknél, mely a háta részen záródik akár húzózárral, akár tépőzárral.

Egyedi kérésem, elképzelésem lenne, hogy milyen ruhát szeretnék a bulldogomnak. Vállalod az elkészítését?
A weboldalon a termékek folyamatos feltöltés alatt vannak, hisz folyamatosan készülnek az új modellek.  Ha mégsem találsz megfelelőt, kérlek, emailben vagy telefonon keresztül vedd fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjunk.

Figyelmetlen voltam , véletlenül rossz háta hosszt választottam a ruházati terméknél, mi a teendőm?
A rendelés leadása után én leellenőrzöm a megrendelést és amennyiben eltérést tapasztalok a lemért adatok és a megrendelt termék között, emailben/telefonon felveszem veled a kapcsolatot. Jelzem, hogy nem megfelelő a rendelésed és kérni fogom tőled, hogy ellenőrizd le a megadott, lemért adatokat valamint a kiválasztott háta hosszt.  Az egyeztetésünknek megfelelően módosítom a rendelésedet. Amennyiben nem reagálsz az emailre/telefonra a rendelésedet törlésre kerül, hisz a megrendelt háta hossznak és a lemért háta hossznak összhangban kell lennie.

Hímzést szeretnék a bulldog kabátra vagy pulóverre, elég, ha csak a közlemény rovatba beírom?
Nem. A hímzésnek felára van, külön menüpontban találod meg. Hímzés esetén meg kell adnod a hímzés betűtípusát, a hímzőcérna színét és a hímeztetni kívánt nevet.

Lehet-e változtatást kérni a webáruházban található termékeken?
A webáruházban található összes alapmodellen kérhető változtatás.
Lehet változtatást kérni a záródáson,  díszítésen.  Kérhetsz rá hímzést, (feláras) vagy kérheted hímzés nélkül. Kérheted hogy ne alul, hanem felül záródjon. Kérheted kapucni nélkül, kérheted gallérral . Kérheted pamut helyett polár béléssel stb…stb…
Ha záródásbeli vagy polár béléssel történő változtatást kérsz egy kutyaruhán, vagy pluszban kérsz rá fényvisszaverő csíkot,   stb. akkor  a rendelés leadása előtt emailben egyeztessünk.  Ha kutyaülést, kutyahordozót más méretben kéred, mint a termék leírásánál feltüntetett, akkor is emailben vagy telefonon egyeztessünk. Ilyenkor a változtatást felár ellenében tudom elkészíteni.
Ha csak olyan változtatást kérsz, hogy kapucni helyett gallérral, hímzés helyett hímzés nélkül készüljön, akkor nem szükséges a rendelés előtt egyeztetni, elég, ha a kívánt módosításokat leírod a Megjegyzések rovatban (rendelés utolsó fázisában), ahol a lemért adatokat is meg kell adni.

Miért érdemes regisztrálnom az oldalra?
Regisztrált felhasználóként az oldalra belépve tudod nyomon követni a rendelésedet. Ott láthatod azt is, hogy ha előutalással fizettél, akkor a „Fizetésre vár” státusz „Feldolgozás alatt” -ra változik, ekkor már beérkezett a rendelési összeg. Valamint látod azt is, ha a futárnak átadásra került a csomagod.

Nem sikerül leadni a rendelésemet a webáruházon keresztül. Mit tegyek?
Amennyiben azt tapasztalod, hogy nem sikerül a webáruházon keresztül rendelést leadnod, kérlek, az info@bulldogruha.hu emailcímre add le a rendelésedet. Kérlek, az emailben tüntesd fel a termék(ek) modellszámát, a kiválasztott színt/színeket, lemért adatokat (ruháknál), számlázási/szállítási címet, telefonszámot.

Hogyan tudom nyomon követni a rendelésem?
Regisztrált felhasználóként az oldalra belépve tudod nyomon követni a rendelésedet. Ott láthatod azt is, hogy ha előutalással fizettél, akkor a „Fizetésre vár” státusz „Feldolgozás alatt” -ra változik, ekkor már beérkezett a rendelési összeg. Bár emailt kapsz a rendeléseid státusz változásairól, de külön emailben a futárszolgálat is tájékoztat arról, (amikor átadtam nekik a csomagodat) , hogy küldeményt adtam fel neked.

Kapok értesítést, ha elkészült a rendelésem?
Igen, egy emailt fogok küldeni neked, mely azt tartalmazza, hogy a megrendelésedet átadtam a futárszolgálatnak,  kiszállítás alatt van. Valamint a futárszolgálattól is kapsz emailt, hogy csomagod fog érkezni. A futárszolgálat pontosan megadja, hogy mely napon, milyen időintervallumban fogja kiszállítani a csomagot.

Hogyan kapom meg a rendelésemet?
A csomagot a GLS futárszolgálat kézbesíti részedre, arra a címre, melyet a rendelés során megadtál. A rendelés során lehetőség van arra, hogy a lakcímedtől eltérő szállítási címet adjál meg. (pl. munkahely).  Célszerű olyan szállítási címet megadnod, ahol napközben át tudod venni a csomagot. A megrendelésről elektronikus számla készül, melyet a rendelés során megadott emailcímre küldök ki.

Postai kézbesítéssel kérhetem a rendelésemet?
Nem, a rendeléseket a GLS futárszolgálat kézbesíti.

Nem vagyok otthon a kiszállítás idejében, mit tegyek?
A futárszolgálattól kapni fogsz egy emailt, amelyben szerepel, hogy küldeményt adtam fel a részedre, mely a megadott napon és időintervallumban kiszállításra kerül.  Ebben az emailben szerepel egy link, melyre kattintva módosíthatod a  kiszállítási napot , szállítási címet is.

Hogyan tudok fizetni?
A fizetés előutalással történik.
A megrendelésed visszaigazolása munkanapokon, munkaidőben történik. Azért kell a visszaigazolás előtt átnéznem, mert előfordul, hogy valaki hiányosan adja le a rendelését, vagy nem megfelelő nagyságot rendel. Mivel a termékek egyedileg, méretre  készülnek, ezért elengedhetetlen a megfelelő méret kiválasztása, lemért adatok megadása.
Az ellenőrzés után (szintén munkanapon, munkaidőben!) kiállítom a megadott címre az elektronikus számlát, mely alapján kérem az utalás elindítását. Addig, míg nem kapsz számlát, ne utalj!!!

Miért csak előre utalással tudok fizetni? Miért nincs utánvét?
Hosszú éveken keresztül biztosítva volt az utánvétes fizetés is, de ezt nagyon sokan kihasználták. A kihasználást a szó negatív értelmében értem. Számtalan esetben előfordult, hogy a kedves vevő megrendelte a méretre készített, névvel hímzett terméket és mikor kiszállításra került, megtagadta annak átvételét. El sem tudod képzeni, mennyi ilyen csomag jött vissza 🙁 Ezek a termékek is a menhelyhez kerültek, amivel nincs is probléma. Sokkal inkább probléma volt az, hogy ezek a rendelések is bekerültek a gyártásba, időt vett igénybe az elkészítése, és ezt az időd azoktól vettél el, akik becsületesen kifizették a rendelésüket. Arról nem is beszélve, hogy a vissza hozatal költségét is ki kellett fizetnem a feladás mellett…

Milyen adatot írjak utalásnál a közlemény rovatba?
Amikor kiküldöm részedre a számlát a rendelés során megadott email címedre,  az email tartalmazza, hogy mit írj a közlemény rovatba. Nagyon fontos, hogy ezt ne mulaszd el! Ne írd, hogy kutyaruhát rendeltél, ne írd, hogy kutyakabát stb… (elég sok ilyennek találkozom), csak azt, amit az emailbe kérek!

Nem találom a számlát…
Amikor megkapod a rendelésed visszaigazolását, a számla is kiállításra, elküldésre kerül. Gmailes fióknál gyakran előfordul, hogy a Promo vagy Spam mappába kerül. Ennek az az oka, hogy általában a Gmail algoritmusa dönti el, hogy az adott e-mail melyik mappába érkezzen. Kérlek, mielőtt emailt küldenél vagy telefonálnál, nézd meg ezt a két mappát is.
A számla a  BizXpert számlázó rendszerén került kiállításra.
Feladó: Kovács Tímea
Hosszan nyomjunk rá az e-mailre és húzzuk át az Elsődleges mappában.
A Gmail rákérdez, hogy a jövőben az erről az e-mail címről érkező leveleket az Elsődleges mappába tegye-e. Itt az IGEN-re kell kattintani.

Csak belföldre vagy külföldi címre is rendelhetek?
A webáruházban a szállítási díjak belföldi – és külföldi kézbesítésre vannak megadva. Magyarország legapróbb településéről is leadhatod rendelésedet, a futár elviszi neked a csomagot.  Abban az esetben, ha külföldre szeretnéd a küldeményt, annak sincs semmi akadálya, a webáruházban az előzetes szállítási kalkulációt használva pontosan megtudhatod, hogy az általad kért országba mennyi a szállítási költség.
Az alábbi országokba szállítunk: Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Németország, Hollandia, Belgium, Olaszország, Franciaország.

Rosszul mértem le a bulldogomat és nem lett jó a ruha. Rossz méretet választottam más terméknél. Ilyenkor mi a teendő?
Egyedi / méretre/ a vevő igényei alapján készült termékek esetén a megrendelő teljes felelőssel tartozik a megadott, lemért adatokért. A jogszabály szerint elállási joggal nem élhetsz, tehát nem küldheted vissza a terméket.  A rendeléskor megadott, lemért adatok alapján, egyedileg készülnek a kutyaruházati termékek. A kész termékek adatai a kiszállítás előtt lemérem.  Amennyiben nem lett jó méretben a megrendelt termék, vagy más termék esetén nem voltál elég körültekintő és rossz méretet rendeltél és szeretnéd, ha azt javítanám, először is jelezd emailben, hogy mi a probléma, csatolj minél több fotót a problémáról.  Ha orvosolható , akkor felár ellenében (javítási költség!) módosítom a visszaküldött terméket. Ebben az esetben  minden szállítási és egyéb költség (javítási költség, szállítási költség kétszer) a megrendelőt, azaz téged  terhel.

Hogyan lehet tisztítani a termékeket?
A kutyaruházati termékek 40 fokon, mosógépben moshatóak. Ne vasald, szárítógépbe ne szárítsd.  Javasolom, hogy a kutya ruháit, a kutya által használt termékeket ne keverd össze az emberi ruhákkal , azokat külön mosd.

Küldhetek fotót az elkészült termékekről?
Nagy örömmel és köszönettel fogadnám, ha emailben a részemre küldenél használat közbeni fotót.