Ügyfélszolgálat hétfőtől - péntekig 10-16 óráig:  +3620 3864069

A francia bulldog megjelenése

Teste: A francia buldog zömök felépítésű kutya, széles, izmos háttal. Lágyéka széles, rövid és erős. Hátvonala a marjától kezdve folyamatosan emelkedik a lágyékáig, majd onnan lefelé kezd lejteni, a farok töve felé. A far szintén lejtős. Kurta farkát a tomporához szorítva tartja. Hasa és horpasza felhúzott. Mellkasa széles, mély és hordó alakú. Vállai rövidek, és meglehetősen merevek. A mellső lábak egymástól távol állnak, és valamivel rövidebbek, mint a hátsók. A csánk erősen leeresztett, sokszor nem is igazán meredek. Mancsai kicsik, kerekek és enyhén kifelé fordulnak. Nyaka rövid, enyhén ívelt, lebernyeg nélküli.

Feje: A fej erős, széles és négyzetes; bőre csaknem szimmetrikus ráncokba gyűrődik. A koponya széles, a teteje majdnem sima, a homlok viszont boltozatos. Jól látható szemöldökíve van. A stop határozott. A francia buldog orra rövid, széles és kifelé forduló. Ajkai vastagok és kissé lazák; a felső ajak teljesen eltakarja a fogakat. Pofájának izmai jól fejlettek, de nem kiugróak. Közepes nagyságú fülei a tövüknél szélesek, felül lekerekítettek („denevérfülek”), magasan tűzöttek és felállók, de nincsenek túl közel egymáshoz. Szemei alacsonyan, az orrtól és a fülektől egyaránt távol ülnek; kerekek, eléggé nagyok és kissé kidülledők. Szemből nézve a szem fehérje nem látszhat. A francia buldog előreharap, vagyis alsó metszőfogai a felsők elé nyúlnak. Csukott szájnál nem szabad látszania sem a fogaknak, sem a nyelvnek.
Marmagassága: A fajta-szabvány nem tartalmaz a magasságra vonatkozó előírást. Általában 33 és 40 cm között van.
Marmagasság minimum: 33
Marmagasság maximum: 40
Testtömege: Legalább 8 kg és legfeljebb 14 kg (a nagyság és a súly legyen arányban).
Szőrzete: A rövid szőrzet puha, fényes, testhez álló szálakból áll.
Színei: A francia buldog több különböző színezetben ismert: csíkos, fekete-fehér foltos, bézs (a tejeskávétól a vörösig), bézs-foltos, vörös és vörös-foltos. Ezeken kívűl előfordulhat még a kék, kék-foltos, csokoládé és csokoládé-foltos, a „sable” és a „black and tan” is, noha ezek nem megengedett színek. A foltos színezetnél kívánatos, hogy a foltok csíkosak legyenek.
A csíkos alapszínű kutyáknál a mellkason és a fejen lehetnek fehér jegyek, de nem túl sok. Vannak (csaknem) teljesen fehér buldogok is; ezeket a tarkák közé sorolják.
Alomszáma: 3-5 kölyök
(Forrás: internet)

[simple-author-box]

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

X